Return to site

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

· Dubback
dubbdäck

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden som bergsområden där snö och is ligger på vägarna under längre tid är områden som skulle kunna dra nytta av dubbdäck. I vissa områden i USA som Colorado kräver nya dragkraftslagar förare av tvåhjuliga bilar att ha snökedjor eller vintergodkända dubbdäck när de kör på I-70 genom Rocky Mountains. Detta beror på att ingenting slår dubbdäck på is eftersom de ger det ultimata greppet och greppet, speciellt i sidled.

Dubbdäck är uppenbarligen mer praktiska än att placera kedjor på dina bilar när vägförhållandena kräver kedjor. Du kommer att ha fördelen jämfört med förare som måste stanna och sätta kedjor på sina bilar, att du kommer kunna förbli i din bil och köra om dem. En annan stor fördel med dubbdäck jämfört med kedjor är naturligtvis dubbdäcken fungerar som ett normalt däck medan kedjorna är ganska besvärliga att köra med. Kedjor är tänkta att köras i långsamma hastigheter och även då avger de en betydande vibrationsnivå.

Det har gjorts många nya framsteg under åren inom dubbteknik och dubbdäcken blir mer miljövänliga. Ett exempel på detta är Nokian Hakkapeliitta 9 dubbdäck som använder ”Eco Stud 9 Concept” vilket minskar vägslitage och buller på grund av den nya innovativa designen av dessa dubbar. Dessa eko-dubb med sina avfasade dubbspetsar fördelar dubbens slagkraft över ett bredare område. Detta beror på att de olika formskruvarna skapar ett luftutrymme i mitten av den undre flänsen och de avfasade hårdmetalldubbarna på mittendubbarna och därmed skapar en kudde som dämpar vägkontakten.

Nokian Hakkapeliitta 9 har också de aggressiva djupa snöspåren på däckens axelparti vilket möjliggör ytterligare grepp när du flyttar på djup snö. Detta i kombination med de nya miljövänliga vintergummiblandningarna som gör att gummiblandningen förblir elastisk även vid låga temperaturer är några av den nya innovativa designen som gör detta vinterdäck till ett högpresterande vinterdäck. Dessa nya innovationer gör dessa däck till några av de med lägsta brusljud och de med lägsta bränsleförbrukningen dubbdäck på marknaden.

Det finns många faktorer som du bör tänka på när du väljer mellan dubbdäck eller dubbfria däck, som vilken typ av körning du kommer att göra och vilken typ av vägförhållanden du kommer att uppleva, samtidigt som du tänker på lokala lagar. Oavsett om du väljer dubbfria däck eller dubbdäck, med vinterdäck kommer du att vara säker på att ha de bästa hanteringsdäcken för vintersäsongen. Vinterdäck möjliggör korrekt bromsning och dragkraft på snö och is. Vinterdäcken stannar mycket snabbare än antingen helårs- eller väderdäck. Detta beror på det extra greppet som maximerar dragkraften, med tapparna ännu mer.

För mer information om dubbdäck, besök: https://www.nokiantyres.se/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly